Г-дин Сани Саиди избран за нов директор на НУФЦ Вардар Филм Скопје

Во петокот, на 16 Април, и официјално г-дин Сани Саиди го презеде раководењето на Националната Установа Филмски Центар “Вардар Филм Skopje” – Северна Македонија, од досегашната в.д директорка. Во конструктивен разговор со г-ѓа Марија Јовановска, новиот директор беше запознаен за досега реализираното, но дека претстои и многу работа во иднина. Read more…

Филмска анимација за мултиетничка колаборација

На 31.10. – 01.11.2020 беше реализирана дводневната работилница ”Филмска анимација за мултиетничка колаборација” каде учествуваа дечиња од различна националност кои имаа можност преку другарување и игра да се стекнат со знаење за филмската анимација. Работилницата со краток говор и топло добредојде ја отвори Насер Цури, директорот на Вардар филм – Read more…

Директорот на НУФЦ ” Вардар Филм ” Скопје , г-дин Насер Цури во посета на ИДКНА – Скопје

Денес, директорот на НУФЦ ” Вардар Филм ” Скопје , г-дин Насер Цури беше на посета на ИДКНА – Скопје, каде беше пречекан од страна на директорот Скендер Асани. Ова средба се реализираше по повод манифестацијата за одбележувањето на 40 годишнината од  прогласувањето на Гонџе Бојаџиу – Мајка Тереза за Read more…