За потребите на филмскиот проект „Последниот каубој на Балканотˮ во продукција на „Визиони Плусˮ – Тетово, а во режија на Сабидин Алиу, беа користени реквизити/оружје од фундусот на НУФЦ „Вардар филм – Скопјеˮ

За потребите на филмскиот проект „Последниот каубој на Балканотˮ во продукција на „Визиони Плусˮ – Тетово, а во режија на Сабидин Алиу, беа користени реквизити/оружје од фундусот на НУФЦ „Вардар филм – Скопјеˮ. #новаера #новипартнерства

Костими и реквизити од фундусот на НУФЦ Вардар Филм – Скопје беа користени за време на снимањето на “Албанските народни приказни” во продукција на ФрамеИн во режија на Ибр Деари

Костими и реквизити од фундусот на НУФЦ Вардар Филм – Скопје беа користени за време на 📽 снимањето на “Албанските народни приказни” во продукција на ФрамеИн во 🎬 режија на Ибр Деари.

ОБЈЕКТИВИТЕ НА НУФЦ „ВАРДАР ФИЛМ-СКОПЈЕ„ БЕА КОРИСТЕНИ ПРИ СНИМАЊЕТО НА ДОЛГОМЕТРАЖНИОТ ФИЛМ„СОКРИЕНИОТ„ НА АРСИМ ФАЗЛИА

Сејви продукцион за потребите на филмот „Сокриениот„ во режија на Арсим Фазлиа во текот на снимањето на филмот ги користеше филмските објективи од серијата ZEISS HIGHT SPEED T.1.4 со фокусни растојаниа 18мм,25мм,35мм,50мм и 85мм. Филмот „Сокриениот„ е подржан од Агенцијата за филм. Продукција: Сејви продукцион Режија: Арсим Фазлиа Директор на Read more…

Шеесет војнички униформи и пушки на НУФЦ Вардар Филм Македонија беа користени во снимањето на филмот “Исчезнатиот”

Арб продукција за потребите на филмот “Исчезнатиот” во режија на Арбен Тачи во текот на снимањето на филмот користеше војнички униформи и пушки од фундусот на Вардар Филм Македонија. Сцените во кои актерите ги носеа униформите и пушките во сопственост на Вардар Филм беа снимани во село Ѓерма и на Read more…