Управен одбор

Согласно статутот  НУ Филмски центар Вардар Филм - Скопје, Управниот Одбор го сочинуваат пет преставници именувани од страна на Министерот за култура на Северна Република Македонија. Тројца се претставници од редот на истакнати поединци од областа на културата, еден претставник од локалната самоуправа и еден претставник од вработените на Ну Филмски центар Вардар Филм - Скопје.

Румен Ќамилов - претседател на Управен Одбор 

Наум Доксевски - член

Ѓорги Клинчаров - член

Павле Игновски - член

Арсим Рамадани - член

Тим

Арсим Рамадани - стручен соработник за филмска дејност

 

Милена Трајковска - реквизитер

 

Марија Јовановска - гардеробер

 

Кристина Андоновска - сметководител

 

Карерина Габунија - архивар

 

 

Директор

Директорот на НУ Филмски центар Вардар Филм - Скопје го избира Министерот за култура по пат на јавен оглас, согласно со општите услови утврдени со Законот за култура и посебните услови утврдени со статутот на НУФЦ Вардар Филм - Скопје. Директорот има мандат од четири години со право на реизбор.

 

Директор на НУ Филмски центар Вардар Филм - Скопје:

Насер Цури  

телефон:  +389 75 44 32 57  

                +389 75 22 67 82

е пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

              Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.