На наше задоволство, во просториите на НУФЦ „Вардар филм – Скопјеˮ, се оствари успешна средба која резултираше со потпишување на меморандум за соработка помеѓу „Продукција МОСТˮ Белград, застапувана од директорот Бобан Јовановиќ – Антески и НУ Филмски центар „Вардар филм – Скопјеˮ застапувана од директорот Сани Саиди

Published by igor andonov on

На наше задоволство, во просториите на НУФЦ „Вардар филм – Скопјеˮ, се оствари успешна средба која резултираше со потпишување на меморандум за соработка помеѓу „Продукција МОСТˮ Белград, застапувана од директорот Бобан Јовановиќ – Антески и НУ Филмски центар „Вардар филм – Скопјеˮ застапувана од директорот Сани Саиди.

На средбата беа договорени меѓусебните потенцијални проекти и делувања во кинематографијата, а кои овој меморандум ги овозможува.