• македонски јазик
  • Shqip
  • English

Animacion filmik për kolaboracion multietnik

Mëdatë 31.10. – 01.11.2020 u realizuapunëtoridyditore “ Animacion filmik për kolaboracion multietnik” kumorrën pjesë fëmijë të nacionalitete vetëndryshme, të cilët kishin mundësinë që përmes shoqëri mitdheloj ëstë fitoj në njohuri për animacionin filmik. Punëtorinë me një fjalimtë shkurtër dhe mirë seardhje të ngrohtë e hapi Naser Curri, drejtori Vardar filmit Read more…

Drejtori i INQF “Vardar Film”-Shkup Z. Naser Curri, ishte për vizitë në ITSHKSH-në Shkup, ku u prit nga drejtori Skender Asani

Sot, drejtori i INQF “Vardar Film”-Shkup Z. Naser Curri, ishte për vizitë në ITSHKSH-në Shkup, ku u prit nga drejtori Skender Asani. Ky takim u realizua në kuadër të manifestimeve për shënimin e 40 vjetorit të shpalljes së Nënës Tërezë për Qytetari Nderi të Shkupit. Me këtë rast, ITSHKSH-së, përkatësisht Read more…

Java e filmit Maqedonas në Kosovë

Me projeksionin e filmit “Gëzuar viti ‘49” i Stole Popovit, më datë 02.12.2019 ( e hënë), në kinemanë “ABC” në Prishtinë filloi – java e filmit maqedonas. Në Universitetin e Prishtinës në fakultetin e arteve ishte misafir aktori maqedonas Meto Jovanoski, në rolin e Dragosllavit në “Gëzuar viti ‘49” që Read more…

Arkivat sekrete të Shkupit

“SEKRETET FILMIKE TË ARKIVIT TË QYTETIT” është proekti i INFQ VARDAR FILM – SHKUP, i cili për qëllim ka ruajtjen dhe afirmimin e trashëgimisë materiale,shpirtërore dhe kulturore të qytetit të Shkupit. Përmes arkivit dhe digjitalizimit të shiritave të vjetër filmik ( 8 dhe super 8 mm ) nga arkivi shtëpiak Read more…

“Vardar film Maqedoni” nënshkroi protokoll bashkëpunimi me ITSHKSH

Shkup, 12.6.2019 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve u nënshkrua memorandum bashkëpunimi me Institucionin Nacional të Qendrës së Filmit “Vardar Film Maqedoni”. Këtë protokoll bashkëpunimin e nënshkruan dy drejtorët e institucioneve përkatëse, Dr. Skender Asani për ITSHKSH dhe Naser Curri për “Vardar Film Makedonija”. Me Read more…

Kino mëngjesi e Kino nën yje

Në bashkëpunim me Kino Kulturën, si pikësynim i festivalit për zhvillimin e industrive kreative – Shkupi Kreativa më 02.06.2019 u prezantuan (u shtaqën) filma dokumentarë, reportazhe dhe rekllama në produkcion të Vardar filmit, nga periudha 1948-1986. Adhuruesit e filmit kishin mundëcinë ta përcjellin programin filmik, në mëngjes “Kino mëngjesi”, si Read more…