• македонски јазик
  • Shqip
  • English

Sot, drejtori i INQF “Vardar Film”, z. Sani Saidi kishte takim me producentin e njohur, Bunjamin Kurtishi nga Galaktika Pictures

INQF “Vardar Film” nën udhëheqjen e z.Saidi, do të jetë gjithmonë i hapur për bashkëpunim me të gjithë puntorët dhe artdashësit e filmit dhe do të ju ofroj mbështetje maksimale në realizimin e projekteve të tyre. Në këtë drejtim, instituti vazhdimisht punon në rritjen dhe zgjerimin e kapaciteteve dhe shërbimeve Read more…

Animacion filmik për kolaboracion multietnik

Mëdatë 31.10. – 01.11.2020 u realizuapunëtoridyditore “ Animacion filmik për kolaboracion multietnik” kumorrën pjesë fëmijë të nacionalitete vetëndryshme, të cilët kishin mundësinë që përmes shoqëri mitdheloj ëstë fitoj në njohuri për animacionin filmik. Punëtorinë me një fjalimtë shkurtër dhe mirë seardhje të ngrohtë e hapi Naser Curri, drejtori Vardar filmit Read more…

Drejtori i INQF “Vardar Film”-Shkup Z. Naser Curri, ishte për vizitë në ITSHKSH-në Shkup, ku u prit nga drejtori Skender Asani

Sot, drejtori i INQF “Vardar Film”-Shkup Z. Naser Curri, ishte për vizitë në ITSHKSH-në Shkup, ku u prit nga drejtori Skender Asani. Ky takim u realizua në kuadër të manifestimeve për shënimin e 40 vjetorit të shpalljes së Nënës Tërezë për Qytetari Nderi të Shkupit. Me këtë rast, ITSHKSH-së, përkatësisht Read more…

Java e filmit Maqedonas në Kosovë

Me projeksionin e filmit “Gëzuar viti ‘49” i Stole Popovit, më datë 02.12.2019 ( e hënë), në kinemanë “ABC” në Prishtinë filloi – java e filmit maqedonas. Në Universitetin e Prishtinës në fakultetin e arteve ishte misafir aktori maqedonas Meto Jovanoski, në rolin e Dragosllavit në “Gëzuar viti ‘49” që Read more…

Arkivat sekrete të Shkupit

“SEKRETET FILMIKE TË ARKIVIT TË QYTETIT” është proekti i INFQ VARDAR FILM – SHKUP, i cili për qëllim ka ruajtjen dhe afirmimin e trashëgimisë materiale,shpirtërore dhe kulturore të qytetit të Shkupit. Përmes arkivit dhe digjitalizimit të shiritave të vjetër filmik ( 8 dhe super 8 mm ) nga arkivi shtëpiak Read more…