На вчерашното свечено отворање на јубилејното 70-то издание на Pula Film Festival присуствуваше и директорот Сани Саиди, придружуван од филмскиот кординатор Арсим Рамадани.
✨ Организаторите на фестивалот приредија одлична атмосфера пред извонредната публика во преполната Пулска Арена