Blog

Договорен е првиот филм кој ќе се работи во новото студио за колор корекција и монтажа

2023-01-21T08:37:35+00:00јануари 21st, 2023|Активности|

Договорена е првата соработка во новото студио за колор корекција и монтажа при НУФЦ ˮВардар филмˮ – Скопје со филмската продукција Hithra films […]

Вардар Филм Скопје и Filmski Centar Sarajevo започнуваат со соработка

2022-12-20T08:33:47+00:00декември 20th, 2022|Активности|

Во духот на зголемување на меѓународната соработка со сродните институции и отварањето на нови можности за промовирање на нашата кинематографија, но и развивање на […]

Вардар Филм и АУЕ Фон започна меѓуинституционална соработка

2022-11-21T06:57:29+00:00ноември 21st, 2022|Активности|

Денеска, на наше огромно задоволство НУФЦ „Вардар филм – Скопје” и АУЕ – ФОН, претставувани од директорот г-дин м-р Сани Саиди и ректорката проф. […]

Делегација од Р.Турција во посета на ˮВардар филмˮ

2022-11-17T07:41:42+00:00ноември 17th, 2022|Активности|

Оваа недела, во НУ Филмски центар ˮВардар филмˮ – Скопје беше на посета

делегација од Р. Турција предводена од Мендерес Демир, директор на Фестивалот на […]

Вардар Филм партнер во филмскиот проект на Елеонора Венинова

2022-11-01T18:02:16+00:00ноември 1st, 2022|Активности|

На 26ти Октомври, директорот Сани Саиди придружуван од својот тим беше присутен на снимањето на краткометражниот филм на Елеонора Венинова со работен наслов “Прошетка” […]

На сет на снимањето на долгометражниот филм на Димитар Оровчанец

2022-10-07T07:46:55+00:00октомври 7th, 2022|Активности|

Директорот на НУ Филмски центар ˮВардар филм – Скопје“, Сани Саиди и дел од неговиот тим беа поканети и присуствуваа на снимањето на новиот […]

Средба со г-дин Милчо Манчевски

2022-10-03T09:34:56+00:00октомври 3rd, 2022|Активности|

На 27 септември, во просториите на НУФЦ „Вардар филм – Скопје“ ни беше чест да го угостиме нашиот познат режисер, сценарист, фотограф г-дин Милчо […]

Вардар Филм партнер на МакеКоПроДокс форум 2022

2022-08-10T19:18:47+00:00август 10th, 2022|Активности|

На наше задоволство, Ве информираме дека годинава ќе бидеме дел од 4-тото издание на МакеКоПроДокс форумот е од исклучително значење за документарната филмска кинематографија. […]

Go to Top