Договорена е првата соработка во новото студио за колор корекција и монтажа при НУФЦ ˮВардар филмˮ – Скопје со филмската продукција Hithra films која ќе го користи студиото за реализација на дел од постпродукцијата на краткиот игран филм „Штрајк“, кој е во режија на младиот и надежен режисер Ханис Багашов.
На продукцијата и посакуваме успешна реализација и ги повикуваме сите продукциски куќи кои се заинтересирани, да не посетат и
да ги видат условите и можностите кои ги нуди студиото.

Вардар филм со Вас и за Вас – аирлија нека е!