Во опсегот на услугите што НУ Филмски Центар Вардар филм – Скопје ги нуди на продуцентските куќи и филмски работници се вбројува и новоотвореното студио за колор корекција/грејдинг и монтажа опремено со соодветна опрема, каде се користи DaVinci Resolve Studio, докажаниот професионален и најмоќен колор грејдинг софтвер. НУ Филмски Центар Вардар филм – Скопје нуди поволни услови за изнајмување на студиото, можности за разновидни пакет услуги, како и можност да работите со свој колорист.

 

За повеќе информации контактирајте нè на:  info@vardarfilm.mk

или 02 5115 540, 070 427 731, 078 455 928

 

Техничка спецификација на опремата:

 

Video monitor Sony PVM X3200 – 4K HDR TRIMASTER

TV 55” LG 55A1 4K Smart OLED TV

2x Dell UltraSharp U2720Q 4K UHD Led Backlit LCD, IPS 16:9 8ms DisplayPort USB C Monitor HDMI P

Blackmagic Design DaVinci Resolve Mini Panel

Blackmagic Design DaVinci Resolve Editor Keyboard

Blackmagic Design DaVinci Resolve Studio Dongle

Blackmagic Design DeckLink 4K Extreme 12G

2x Speaker Adam T5 Monitor

Intel S2066 CORE i9 10900X TRAY 10×3,7 165W GEN10, Ram 64GB DDR4 3600MHz (2x32GB) Vengeance Corsair

SSD Kingston Fury Renegade M.2 2TB PCIe G4x4 2280

Network storage TS-453BT3 + 32 TB HDD

Operating system Windows 10 Pro 64-bit English