About Vardar Film

Овој автор сеуште не внел податоци.
So far Vardar Film has created 166 blog entries.

НУФЦ Вардар Филм Скопје, започна соработка со Фондација Лумбарди од Призрен

2022-04-27T12:19:44+00:00април 27th, 2022|Активности|

На 13.04.2022, директорот на НУФЦ Вардар филм, г-дин Сани Саиди, придружуван од дел од својот тим, на покана на Фондацијата Лумбарди допатува во Призрен, […]

Директорот, Сани Саиди во посета на ДОКУФЕСТ

2022-04-27T19:33:16+00:00април 27th, 2022|Активности|

Во рамките на престојот во Призрен, директорот Сани Саиди придружуван од неговиот тим беше во посета на DOKUFEST – Меѓународниот Фестивал за Документарен и […]

Состанок со Министерката за Култура на РСМ, Бисера Костадиноска – Стојческа

2022-04-06T11:33:06+00:00април 5th, 2022|Активности|

На покана на Министерката за култура на Република Северна Македонија, г-ѓа Бисера Костадиновска Стојчевска, директорот на НУФЦ Вардар Филм Скопје г-дин Сани Саиди, заедно […]

Во време на криза установата бележи раст на сопствените приходи

2022-04-06T11:31:58+00:00април 5th, 2022|Активности|

Претходната 2021 година беше голем предизвик и за нашата институција, во која поминавме период на голема трансформација како и промена во начинот на работењето […]

Вардар Филм партнер во филмскиот проект “Сите го викаат Реџо” на Мануфактура Продукција

2022-03-11T13:29:47+00:00март 11th, 2022|Активности|

енеска, во просториите на НУФЦ „Вардар Филм-Скопје, на наше огромно задоволство, меѓусебно потпишаа меморандум за соработка НУ Филмски центар „Вардар филм – Скопјеˮ, […]

Интервју на директорот на НУФЦ Вардар Филм г-дин Сани Саиди за порталот oranews24.tv

2022-02-02T19:20:46+00:00февруари 2nd, 2022|Интервјуа|

Интервју на директорот на НУФЦ Вардар Филм г-дин Сани Саиди за порталот oranews24.tvво просториите на установата!

Ликвидатор – краток филм Grand Prix за најдобар филм 1983, Белград

2022-01-28T16:00:13+00:00јануари 28th, 2022|Награди|

  • Производство: Вардар филм – Скопје
  • Жанр: Репортажа
  • Род: Документарен филм
  • Времетраење: 15 минути
  • Година: 1983

 

Содржина: Работите во врска со ликвидацијата на рудникот за […]

Големата звезда на македонскиот филм, 2017 – ДФРМ (Друштво на филмски работници на Македонија)

2022-01-28T15:55:46+00:00јануари 28th, 2022|Награди|

Продуцентската куќа „Вардар филм“ е добитник на наградата „Големата ѕвезда на македонскиот филм“, награда што ја доделува Друштвото на филмски работници на Македонија.

„Вардар филм“ […]

Дае – документарен филм Оберхаузен, Grand Prix 1979

2022-01-28T15:52:53+00:00јануари 28th, 2022|Награди|

  • Производство: Вардар филм – Скопје
  • Род: Документарен филм
  • Времетраење: 16 минути
  • Година: 1979

Содржина: Еден исечок од животот на Ромите номади, посветен на празнувањето […]

Go to Top