КРАТКИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ

 

 1. Бунт на куклите

Режија: Димитрие Османли

Година на производство: 1957

Времетраење: 18 минути

 

 1. Подарок од веселиот молер

Режија: Ќостаров Димитар

Година на производство: 1957

Времетраење: 25 минути

 

 1. Сонце зад решетки

Режија: Јаневски Славко

Година на производство: 1957

Времетраење: 18 минути

 

 1. Давид, Голијат и петел

Режија: Јаневски Славко

Година на производство: 1960

Времетраење: 21 минути

 

 1. Твојот роденден

Режија: Велимировиќ Здравко

Година на производство: 1961

Времетраење: 20 минути

 

 1. Невољите на покојникот К.К.

Режија: Велимировиќ Здравко

Година на производство: 1963

Времетраење: 15 минути

 

 1. Не

Режија: Георгиевски Љубиша

Година на производство: 1966

Времетраење: 13 минути

 

 1. Лифт горе, лифт долу

Режија: Наумовски Душан

Година на производство: 1967

Времетраење: 14 минути

 

 

 1. Патека

Режија: Георгиевски Љубиша

Година на производство: 1967

Времетраење: 8 минути

 

 1. Споменик

Режија: Личеноски Вељо

Година на производство: 1968

Времетраење: 9 минути

 

 1. Очи

Режија: Ставрев Бранко

Година на производство: 1969

Времетраење: 11 минути

 

 1. Темно огледало

Режија: Петровски Мето

Година на производство: 1969

Времетраење: 11 минути

 

 1. Хомо Апсурдикус

Режија: Хиљадников Ванчо

Година на производство: 1969

Времетраење: 10 минути

 

 1. Човекот во црно

Режија: Ставрев Бранко

Година на производство: 1970

Времетраење: 10 минути

 

 1. Кој век минува надвор деца

Режија: Георгиевски Љубиша

Година на производство: 1975

Времетраење: 9 минути

 

 1. Ден кога се проштева

Режија: Билбиловски Љупчо

Година на производство: 1976

Времетраење: 18 минути

 

 1. Денес треба нешто да се случи

Режија: Гроздановски Миле

Година на производство: 1976

Времетраење: 10 минути

 1. Глава

Режија: Чемчев Вангел – Лаки

Година на производство: 1979

Времетраење: 8 минути

 

 1. Мистериозниот предмет

Режија: Деспотовски Слободан

Година на производство: 1982

Времетраење: 11 минути

 

 1. Полноќно сонце

Режија: Билбиловски Љупчо

Година на производство: 1982

Времетраење: 9 минути

 

 1. Виновник

Режија: Младеновиќ Зоран – Окан

Година на производство: 1983

Времетраење: 22 минути

 

 1. Потера

Режија: Паковски Лазар

Година на производство: 1983

Времетраење: 23 минути

 

 1. Опасна баба

Режија: Манчевски Милчо

Година на производство: 1985

Времетраење: 16 минути

 

 1. Чарли Паркер – љубов моја

Режија: Симјановски Аљоша

Година на производство: 1994

Времетраење: 26 минути

 

 1. Ливада

Режија: Панов Митко

Година на производство: 1998

Времетраење: 20 минути

 

 1. Излез (Exit)

Режија: Зафировски Борјан

Година на производство: 2000

Времетраење: минути

 1. Мис Амнезија

Режија: Џиџева Марија

Година на производство: 2000

Времетраење: минути

 

 1. Тунел

Режија: Димитровски Огнен

Година на производство: 2000

Времетраење: минути