Активности

Средба со уметничкиот директор на Pula Film Festival, г-дин Данијел Пек

2023-08-09T10:17:32+00:00август 9th, 2023|Активности|

Директорот г-дин Сани Саиди реализираше средба со уметничкиот директор на Pula Film Festival, г-дин Данијел Пек, каде меѓу другото се разговараше на продлабочување на [...]

70-то издание на Pula Film Festival

2023-08-09T10:09:39+00:00август 9th, 2023|Активности|

На вчерашното свечено отворање на јубилејното 70-то издание на Pula Film Festival присуствуваше и директорот Сани Саиди, придружуван од филмскиот кординатор Арсим Рамадани. Организаторите [...]

Соработка со Сараевски филмски центар

2023-06-22T06:52:18+00:00јуни 22nd, 2023|Активности|

Со задоволство ве информираме за првата успешна соработка со Сараевски филмски центар, која преку заеднички проект понуди подобро запознавање на двете култури во делот [...]

Договорен е првиот филм кој ќе се работи во новото студио за колор корекција и монтажа

2023-01-21T08:37:35+00:00јануари 21st, 2023|Активности|

Договорена е првата соработка во новото студио за колор корекција и монтажа при НУФЦ ˮВардар филмˮ – Скопје со филмската продукција Hithra films која [...]

Вардар Филм Скопје и Filmski Centar Sarajevo започнуваат со соработка

2022-12-20T08:33:47+00:00декември 20th, 2022|Активности|

Во духот на зголемување на меѓународната соработка со сродните институции и отварањето на нови можности за промовирање на нашата кинематографија, но и развивање на [...]

Вардар Филм и АУЕ Фон започна меѓуинституционална соработка

2022-11-21T06:57:29+00:00ноември 21st, 2022|Активности|

Денеска, на наше огромно задоволство НУФЦ „Вардар филм – Скопје” и АУЕ – ФОН, претставувани од директорот г-дин м-р Сани Саиди и ректорката проф. [...]

Делегација од Р.Турција во посета на ˮВардар филмˮ

2022-11-17T07:41:42+00:00ноември 17th, 2022|Активности|

Оваа недела, во НУ Филмски центар ˮВардар филмˮ – Скопје беше на посета делегација од Р. Турција предводена од Мендерес Демир, директор на Фестивалот [...]

Вардар Филм партнер во филмскиот проект на Елеонора Венинова

2022-11-01T18:02:16+00:00ноември 1st, 2022|Активности|

На 26ти Октомври, директорот Сани Саиди придружуван од својот тим беше присутен на снимањето на краткометражниот филм на Елеонора Венинова со работен наслов "Прошетка" [...]

На сет на снимањето на долгометражниот филм на Димитар Оровчанец

2022-10-07T07:46:55+00:00октомври 7th, 2022|Активности|

Директорот на НУ Филмски центар ˮВардар филм – Скопје“, Сани Саиди и дел од неговиот тим беа поканети и присуствуваа на снимањето на новиот [...]

Go to Top