Состанок со Министерката за Култура на РСМ, Бисера Костадиноска – Стојческа

2022-04-06T11:33:06+00:00април 5th, 2022|Активности|

На покана на Министерката за култура на Република Северна Македонија, г-ѓа Бисера Костадиновска Стојчевска, директорот на НУФЦ Вардар Филм Скопје г-дин Сани Саиди, заедно […]

Во време на криза установата бележи раст на сопствените приходи

2022-04-06T11:31:58+00:00април 5th, 2022|Активности|

Претходната 2021 година беше голем предизвик и за нашата институција, во која поминавме период на голема трансформација како и промена во начинот на работењето […]

Вардар Филм партнер во филмскиот проект “Сите го викаат Реџо” на Мануфактура Продукција

2022-03-11T13:29:47+00:00март 11th, 2022|Активности|

енеска, во просториите на НУФЦ „Вардар Филм-Скопје, на наше огромно задоволство, меѓусебно потпишаа меморандум за соработка НУ Филмски центар „Вардар филм – Скопјеˮ, […]

Директорот г-дин Саиди одржа средба со раководството на Турскиот Директорат за Кинематографија, г-дин Јилмаз и г-дин Јавузканат

2022-01-13T18:00:36+00:00јануари 13th, 2022|Активности|

Денеска, директорот на НУФЦ Вардар Филм – Скопје, г-дин Сани Саиди реализираше работна средба со раководството на Генералниот Директорат за Кинематографија на Р. Турција, […]

Вардар Филм партнер во филмскиот проект “Кома” на Галактика Пиктурес

2022-01-11T14:19:12+00:00јануари 5th, 2022|Активности|

Во просториите на НУФЦ „Вардар филм – Скопјеˮ, на наше огромно задоволство, меѓусебно потпишаа меморандум за соработка НУ Филмски центар „Вардар филм – Скопјеˮ, […]

Честитки за новогодишни празници

2022-01-11T14:24:13+00:00декември 30th, 2021|Активности|

Оваа година по повод предновогодишните празници, во име на НУ Филмски центар “Вардар филм – Скопје”, директорот г-дин Сани Саиди преку рачно потпишани честитки […]

Директорот Сани Саиди на средба со претседателот на ДФРМ, Игор Иванов

2022-01-11T14:37:10+00:00декември 24th, 2021|Активности|

Директорот на НУФЦ Вардар филм – Скопје, г-дин Сани Саиди имаше средба со претседателот на ДФРМ, г-дин Игор Иванов – Изи, на која беа […]

ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ “75 ГОДИНИ ВАРДАР ФИЛМ’’

2022-01-11T14:25:10+00:00декември 23rd, 2021|Активности|

Со огромно задоволство ве информираме дека претстојната 2022 година ќе реализираме долгометражен документарен филм за “75 години Вардар Филм”, во знак на одбележувањето на […]

Директорот г. Сани Саиди и дел од тимoт присуствуваа на снимањето на новиот филм , под наслов „Кајмакˮ.

2022-01-13T11:31:24+00:00септември 30th, 2021|Активности|

Директорот на НУ Филмски Центар ˮВардар Филмˮ – Скопје, г-дин Сани Саиди и дел од неговиот тим на вработени беа поканети и присуствуваа на […]

Go to Top