По повод 75 години постоење на Вардар Филм, како дел од програмата за одбележување на овој јубилеј, Вардар Филм од 26 до 30 Септември ги отвора вратите за љубителите на филмот и граѓаните за одблиску да видат и се информираат со сегашното делување и активности на установата, но и со нејзината богата филмска историја.

Ве очeкуваме во просториите на установата, од 10.00 до 15.00 часот, цела оваа недела