Интервјуа

Интервју на директорот Сани Саиди за ТВ Клан Македонија

2023-05-08T06:32:08+00:00мај 8th, 2023|Интервјуа|

Интервју на директорот Сани Саиди, дадено за емисијата „99 Mинути„ на новинарката Фјола Телаи од ТВ Клан Македонија, каде ги презантираше дел од проектите [...]

Интервјуто на директорот Сани Саиди за Bloomberg Adria може да го прочитате

2023-05-03T08:49:05+00:00мај 3rd, 2023|Интервјуа|

Автор: Мирјана Јовеска 21 април 2023, 06:45 Од вкупно околу 500 филма од опусот на „Вардар филм“, досега се дигитализирани 133 „Вардар филм“ има цел [...]

Интервју на директорот Сани Саиди дадено на порталот Види Вака

2022-07-27T11:43:53+00:00јули 27th, 2022|Интервјуа|

каде презентираше дел од проектите и активностите реализирани во изминатиот период во НИФК Вардар филм Скопје https://youtu.be/WTINn8pLGEU

Интервју на директорот на НУФЦ Вардар Филм г-дин Сани Саиди за порталот oranews24.tv

2022-02-02T19:20:46+00:00февруари 2nd, 2022|Интервјуа|

Интервју на директорот на НУФЦ Вардар Филм г-дин Сани Саиди за порталот oranews24.tv, во просториите на установата!

Гостување на директорот на НУФЦ Вардар Филм Скопје Г-дин Сани Саиди во емислијата „Утрински брифинг“

2021-12-31T09:45:52+00:00јуни 7th, 2021|Интервјуа|

Денеска, директорот на НУФЦ Вардар Филм Скопје Г-дин Сани Саиди гостуваше во емисијата "Утрински брифинг" со новинарката Александра Бубевска. https://youtu.be/7AxxG9CFq1c  

Интервју на директорот на НУФЦ Вардар Филм г-дин Сани Саиди за порталот umno.mk

2021-12-31T09:46:00+00:00мај 31st, 2021|Интервјуа|

Вардар Филм“ во блиска иднина го гледам како еден модерен филмски центар, каде што ќе се продуцираат и излегуваат многу филмски проекти, како порано [...]

Директорот на НУФЦ Вардар филм-Скопје, Насер Цури, гостуваше во емисијата „Гламур„ на МТВ2

2021-12-31T09:46:06+00:00ноември 4th, 2019|Интервјуа|

Директорот на НУФЦ Вардар филм-Скопје, Насер Цури во текот на вчерашниот ден беше гостин на емисијата „Гламур„ на МТВ2 каде зборуваше за Националната Установа [...]

Go to Top