Blog

НУФЦ ВАРДАР ФИЛМ ДЕЛ ОД ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА “ЗЛАТНА РАМКА 2021 – ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКИОТ ФИЛМ” ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ДРУШТВОТО НА ФИЛМСКИ РАБОТНИЦИ

Во овогодишното издание на „Златна рамка 2021„ кој се оддржа од 25-27 јуни 2021 година, „Вардар филм„ учествуваше со изложба на неколку постери од филмските класици во продукција на Вардар филм, реквизити како стара филмска камера, стар рефлектор и други …

Директорот г-дин Сани Саиди реализираше неколку средби со раководни лица и претставници на сродни институции од странство

По повод учеството на Вардар Филм на 74-то издание на меѓународниот филмски фестивал во Кан, вчера и денеска, директорот г-дин Сани Саиди реализираше неколку средби со раководни лица и претставници на сродни институции од странство, меѓу кои со генералниот директор …

ВАРДАР ФИЛМ ДЕЛ ОД СВЕЧЕНОТО ОТВОРАЊЕ НА 74-то ИЗДАНИЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ КАНСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ

ВАРДАР ФИЛМ ДЕЛ ОД СВЕЧЕНОТО ОТВОРАЊЕ НА 74-то ИЗДАНИЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ КАНСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ, ВО ФРАНЦИЈА, ПРОСЛЕДЕНО СО ПРЕМИЕРАТА НА ФИЛМОТ “ANNETTE” ВО РЕЖИЈА НА LEOS CARAX, ПРЕТСТАВУВАН ОД ДИРЕКТОРОТ г-дин САНИ САИДИ, КОЈ Е ПРИДРУЖУВАН ОД СТРАНА НА ФИЛМСКИОТ …

Средба на директорот на НУФЦ Вардар Филм, г-дин Сани Саиди со директорот на Кинотеката на РСМ, Владимир Ангелов

Денеска, директорот на НУФЦ Вардар Филм г-дин Сани Саиди во рамките на планираните средби со сродните институции, имаше работна средба со директорот на Кинотеката на РСМ, Владимир Ангелов, каде се разговараваше за проширување на соработката меѓу двете институции во областа …

Денеска, директорот на НУФЦ Вардар Филм г-дин Сани Саиди имаше конструктивна средба со директорот на Агенцијата за Филм, г-дин Бојан Лазаревски

Денеска, директорот на НУФЦ Вардар Филм г-дин Сани Саиди имаше конструктивна средба со директорот на Агенцијата за Филм, г-дин Бојан Лазаревски каде ги дискутираа можностите за соработка меѓу двете институции во периодот што следува. Оваа средба е во рамките на …

Интервју на директорот на НУФЦ Вардар Филм г-дин Сани Саиди за порталот umno.mk

Вардар Филм“ во блиска иднина го гледам како еден модерен филмски центар, каде што ќе се продуцираат и излегуваат многу филмски проекти, како порано во неговата богата историја. Оваа установа ја гледам како гуру на македонскиот филм и култура, вели …

Средба на директорот г-дин Сани Саиди со Дарко Петрушевски, поранешен програмски директор на А1, продуцент и дистрибутер на мултимедијални содржини

Дарко Перушевски, поранешен програмски директор на А1, продуцент и дистрибутер на мултимедијална содржина, реализираа работна средба со директорот на НУФЦ Вардар Филм г-дин Сани Саиди и ги разгледаа можностите за соработка, во делот на промоција и дистрибуција на филмовите во …

Директорот на НУФЦ Вардар Филм, г-дин Сани Саиди имаше конструктивна средба со режисерот, сценаристот и директорот на продуцентската куќа „Дарданиа филм„ Кастриот Абдули

Во средбата се разговараше за можните соработки на Вардар Филм со приватните продукции, каде директорот Саиди ветува дека на сите филмски работници вратата на установата ќе им биде широко отворена за реализирање на нивните проекти.

Средба на директорот на НУФЦ “Вардар Филм” г-дин Сани Саиди со пратеникот, воедно и претседател на Комисијата за Култура во Собранието на РСМ, г-дин Кастриот Реџепи

Денеска, директорот на НУФЦ “Вардар Филм” г-дин Сани Саиди го пречека во посета пратеникот, воедно и претседател на Комисијата за Култура во Собранието на РСМ, г-дин Кастриот Реџепи