Продуцентската куќа „Вардар филм“ е добитник на наградата „Големата ѕвезда на македонскиот филм“, награда што ја доделува Друштвото на филмски работници на Македонија.

„Вардар филм“ ја добива наградата во време на одбележувањето на 70 години од постоењето.