Автор: Мирјана Јовеска

21 април 2023, 06:45

Од вкупно околу 500 филма од опусот на „Вардар филм“, досега се дигитализирани 133

„Вардар филм“ има цел да го врати сјајот и да прерасне во вистински филмски центар

Се реновираат неколку студија за постпродукција што ќе ја олеснат работата на филмаџиите во земјава

Линк: https://mk.bloombergadria.com/magazin/vesti/27643/sani-saidi-vardar-film-kje-stane-moderen-filmski-centar-za-produkcija-i-postprodukcija/news/