На покана на Министерката за култура на Република Северна Македонија, г-ѓа Бисера Костадиновска Стојчевска, директорот на НУФЦ Вардар Филм Скопје г-дин Сани Саиди, заедно со директорите на сите национални установи одржаа работен состанок каде фокусот беше ставен на актуелните предизвици со кои се соочува културата во нашата држава.