Në kuadër të vizitës në Lublanë, delegacioni i Vardar Film-it, i kryesuar nga drejtori Sani Saidi, pati një takim me ambasadoren tonë në Slloveni, znj. Suzana Zelenkovska dhe këshilltarin, z. Jumni Saliu, ku u konfirmua gatishmëria e tyre për të mbështetur lehtësimin dhe intensifikimin e bashkëpunimit të institucioneve dhe puntorëve të filmit nga të dyja vendet.
Njëkohësisht, të dy palët u dakorduan që komunikimi të vazhdon dhe të shqyrtohen mundësitë e realizimit të projekteve në fushën e filmit në bashkëpunim edhe me shoqatat e bashkëatdhetarëve tonë në Slloveni.