Produksioni: Vardar Film – Shkup

Zhanri: Reportazh

Zhanri: Dokumentar

Kohëzgjatja: 15 minuta

Viti: 1983

 

Sinopsi: Puna lidhur me likuidimin e minierës së asbestit “Bogoslovec”, në fshatin me të njëjtin emër, i besohet një njeriu që e bën atë punë për shtatëmbëdhjetë vjet. Ambientet e minierës dhe makinat e kalbura flasin vetë për absurditetin e gjithë procedurës.

Çmime: 1983 FJDKF, Beograd, Çmimi i Madh për Filmin më të Mirë 1983 FJDKF, Beograd, Çmimi Milton Manaki nga Kritika Jugosllave 1983 FJDKF, Beograd, Çmimi nga revista “Hedgehog” 1983 FJDKF “Golden, Beograd” 1983. , Beograd, Çmimi “Heronjtë e Luftës – Heronjtë e Punës” nga Unioni i Pensionistëve

 

Autorët:

Drejtuar nga: Popov Trajce

Skenari: Popov Trajce

Redaktimi: Grbevski Dimitar

Kameraman: Salkovski Dragan

Toni: Janevski Jordan

Drita: Petar Bogoevski

Redaktimi i tonit: Janevski Jordan

Organizatori i regjistrimit: Kalic Milos

 

Kontribues të tjerë:

përzgjedhja e muzikës – Milka Gerasimova

Ndihmës kameraman – Alexander Prosev