INQF Vardar Film-Shkup i përfaqësuar nga drejtori z. Sani Saidi nënshkroi memorandum bashkëpunimi me Festivalin Ndërkombëtar të Filmit të Animuar “Fantoche”, të përfaqësuar nga drejtoresha e festivalit znj. Ivana Kvesiç.
Festivali mbahet në Baden, Zvicër dhe në kuadër të këtij bashkëpunimi, në edicionin e 20-të të këtij festivali ndërkombëtar i cili do të mbahet nga 06.09.2022 deri në 11.09.2022, fillimisht do të shfaqet filmi i animuar maqedonas “Adam (5 në 12)” në regji të Petar Gligorovskit, e në produksion të Vardar Film-it.