Денеска, во просториите на НУФЦ Вардар Филм директорот г-дин Сани Саиди имаше работен состанок со словенечко-македонската режисерка нa документарни филмови г-ѓа Петра Селишкар, од продуцентската куќа Petra Pan Film , каде се дискутираа можностите за соработка и беше констатирана двострана подготвеност за меѓусебна соработка во блиска иднина.