• Produksioni: Vardar Film – Shkup
 • Vendi i origjinës: Republika e Maqedonisë
 • Zhanri: Film i animuar
 • Kohëzgjatja: 11 minuta
 • Viti: 1976

 

Sinopsi: Filmi bazohet në këngën “Barbara” nga Jacques Prever. Një zog bën një fole dhe më pas ulet mbi të. Nga foleja, pas një transformimi të vëllimit, rritet një qytet. Shfaqet veza që shndërrohet në sy, në të cilën shihet deti, pason një tjetër transformim, këtë herë është një grua dhe një burrë. Dashuria dhe lindja pasojnë dhe përsëri qyteti rritet nga një fole. Tashmë po vihen re shenjat e një kataklizmi. Rishfaqen format fillestare të filmit dhe pasojnë transformime të ngjashme, por këtë herë me forma të pasuruara. Trenat në lëvizje, makinat në lëvizje dhe njerëzit në lëvizje. Përsëri zogu feniks ndërton folenë e tij në të njëjtën zonë.

Çmimet: 1977 MFF, Annecy, Çmimi Special për Petar Gligorovski 1979 MFF, Berlin, Ariu i Argjendtë për Petar Gligorovski

 

Autorët:

 • Regjia: Petar Gligorovski
 • Skenari: Petar Gligorovski
 • Redaktimi: Çemçev Vangjeli – Me fat
 • Animator: Petar Gligorovski
 • Kameraman: Vukicevic Mirko
 • Muzika: Avramovski Risto
 • Skenografia: Petar Gligorovski
 • Toni: Janevski Jordan
 • Organizatori i regjistrimit: Veljkovi Para Predrag
 • Bashkëpunëtor: Roganovi Ми Milutin

 

Kontribues të tjerë:

vizatim – Petar Gligorovski

bashkëpunëtor – Milutin Roganovi; Risto Seklevski; Gjoko Kitançevski