KOSTUME

INQF Vardar Film – Shkup ka një fond kostumesh që është krijuar me dekada përmes filmave të realizuar nga kompania e produksionit. Jemi krenarë që me kalimin e viteve një numër i madh i kostumografëve dhe stilistëve maqedonas nga Jugosllavia e atëhershme kanë lënë gjurmë, duke krijuar gradualisht fundusin. Pas rinovimit të fundusit, kostumet u përzgjodhën dhe u trajtuan në përputhje me rrethanat në mënyrë që ato të ripërdoreshin ose të jepeshin me qira. Fundusi ynë nuk numëron shumë copë dhe i përgjigjet kushteve hapësinore që ofron vetë institucioni, por mbulon disa periudha, kryesisht nga viti 1900 e deri më sot. Disponojme me uniforma ushtarake te periudhave dhe ushtrive te ndryshme, uniforma te tjera civile (polici, zjarrfikse, shendetesi dhe uniforma te tjera pune), te punuara me dore si pjese kostumesh dhe kostume te tjera me qendisje autentike, kostume valle/baleti dhe copa me prerje te ndryshme te pershtatshme për periudhën që ju nevojitet.

REKUIZITA

Fundusi për rekuizita përbëhet nga armë (pushkë, pistoleta, thika), flamuj, llamba, ekspozita si: kamera (profesionale/amatore), reflektorë, televizorë, monitorë… Deri më tani ato janë përdorur në disa projekte filmike dhe janë në dispozicion në të njëjtën kohë për punëtorët e filmit dhe kompanitë e prodhimit. Fundusi po zgjerohet dhe pasurohet vazhdimisht me artikuj të rinj.

Kliko për katalogun e rekuiziteve