Pocetna AL2023-03-12T11:19:31+00:00

Gëzuar Vitin e Ri ’49

Është një film dramatik jugosllav i vitit 1986 në gjuhën maqedonase me regji të Stole Popov, me Svetozar Cvetković, Meto Jovanovski, Vladislava Milosavljević dhe Aco Đorčev. Ishte dorëzimi i Jugosllavisë për Çmimet e 59-ta të Akademisë për Çmimin e Akademisë për Filmin më të Mirë të Huaj, [2] por ajo nuk arriti të hynte në listën e ngushtë të kandidatëve.

Vardar Film Produksioni

Gjatë një periudhe prej më shumë se pesë dekadash – nën epokën e celuloidit, kompania prodhoi një numër të madh filmash të paharrueshëm, tashmë të konsideruar gjerësisht si klasikë.

Vardar Film SOT

Sot, Vardar Film është një vend ku produksionet filmike mund të marrin mbështetje teknike në përgatitjen e projekteve të tyre, ambienteve të produksionit, kostumeve, rekuizitave apo mjeteve filmike. Në institucion ekziston një sallë kinemaje pothuajse e rinovuar e destinuar për projeksione kontrolli, seminare, konferenca shtypi etj…

Vardar Film produksioni

Mbështetje teknike e filmit

Kostume filmike

Logjistikë filmi dhe transport

Rekvizite

Çmimet

Golden Lion for Best Film 1994, Venice

Ariu i Argjendtë 1977, Berlin

Oberhausen, 1979 Grand Prix

Pula, Golden Arena, 1971

The Big Star of Macedonian Film, 2017 – DFRM (Association of Film Workers of Macedonia)

Çmimi i Madh për filmin më të mirë 1983, Beograd

Go to Top