Vardar Filmi shok besnik, partner dhe bashkëpuntorë I festivalit më të njohur për kamer filmike “Vëllezërit Manaki”. Fitues i çmimit të sivjetshëm “ Ylli I madh i filmit maqedonas” që e ndanë Shoqata e filmbërësve të Maqedonisë” është Severxhan Bajram, ndërsa çmimin kryesor “ Kamera e artë 300” në edicionin e 42. të FIKF e fitoi Jani-Peteri Pasi për filmin “ Kupeja nr.6”.