vardarfilm

About Vardar Film

Овој автор сеуште не внел податоци.
So far Vardar Film has created 241 blog entries.

Директорот Сани Саиди реализираше средба со нашата амбасадорка во Словенија, г-ѓа Сузана Зеленковска и со советникот, г-дин Јумни Салиу, во Љубљана

2022-06-06T11:05:53+00:00јуни 6th, 2022|Активности|

Во рамките на посетата во Љубљана, делегацијата на НУФЦ Вардар Филм Скопје, предводена од директорот Сани Саиди реализираше средба со нашата амбасадорка во Словенија, [...]

ВАРДАР ФИЛМ СКОПЈЕ ЗАПОЧНУВА СОРАБОТКА СО ВИБА ФИЛМ ЉУБЉАНА

2022-06-06T11:03:15+00:00јуни 6th, 2022|Активности|

Изминатите денови, директорот г-дин Сани Саиди придружуван од дел од својот тим, на покана на Филмски Центар Виба Филм беше на работна посета во [...]

ВЕЧЕРВА БЛЕСНА НОВОТО ПЛАТНО НА РЕНОВИРАНАТА САЛА ЗА ПРОЕКЦИИ, ПОВТОРНО ПОСЛЕ 20 ГОДИНИ

2022-06-06T11:25:33+00:00јуни 2nd, 2022|Активности|

Директорот Сани Саиди со краток говор свечено ја отвори салата и им се обрати на присутната публика. Во име на установата, им се заблагодари [...]

ПРОГРАМА ЗА КИНО ПРИКАЖУВАЊЕ ПО ПОВОД 75 ГОДИНИ ВАРДАР ФИЛМ

2022-05-25T18:48:21+00:00мај 25th, 2022|Активности|

МАЈ Кино Вардар филм„ почеток 20 часот 20.05.2022 ФрОСИНО,7252 Г. I Војислав Нановиќ 27.05.2022 Македонска крвава свадба, 1967 г. | Трајче попов... Кликни за [...]

НУФЦ Вардар Филм Скопје, започна соработка со Фондација Лумбарди од Призрен

2022-04-27T12:19:44+00:00април 27th, 2022|Активности|

На 13.04.2022, директорот на НУФЦ Вардар филм, г-дин Сани Саиди, придружуван од дел од својот тим, на покана на Фондацијата Лумбарди допатува во Призрен, [...]

Директорот, Сани Саиди во посета на ДОКУФЕСТ

2022-04-27T19:33:16+00:00април 27th, 2022|Активности|

Во рамките на престојот во Призрен, директорот Сани Саиди придружуван од неговиот тим беше во посета на DOKUFEST – Меѓународниот Фестивал за Документарен и [...]

Состанок со Министерката за Култура на РСМ, Бисера Костадиноска – Стојческа

2022-04-06T11:33:06+00:00април 5th, 2022|Активности|

На покана на Министерката за култура на Република Северна Македонија, г-ѓа Бисера Костадиновска Стојчевска, директорот на НУФЦ Вардар Филм Скопје г-дин Сани Саиди, заедно [...]

Во време на криза установата бележи раст на сопствените приходи

2022-04-06T11:31:58+00:00април 5th, 2022|Активности|

Претходната 2021 година беше голем предизвик и за нашата институција, во која поминавме период на голема трансформација како и промена во начинот на работењето [...]

Go to Top