vardarfilm

About Vardar Film

Овој автор сеуште не внел податоци.
So far Vardar Film has created 241 blog entries.

Вардар Филм партнер во филмскиот проект “Сите го викаат Реџо” на Мануфактура Продукција

2022-03-11T13:29:47+00:00март 11th, 2022|Активности|

енеска, во просториите на НУФЦ „Вардар Филм-Скопје, на наше огромно задоволство, меѓусебно потпишаа меморандум за соработка НУ Филмски центар „Вардар филм – Скопјеˮ, застапуван [...]

Интервју на директорот на НУФЦ Вардар Филм г-дин Сани Саиди за порталот oranews24.tv

2022-02-02T19:20:46+00:00февруари 2nd, 2022|Интервјуа|

Интервју на директорот на НУФЦ Вардар Филм г-дин Сани Саиди за порталот oranews24.tv, во просториите на установата!

Ликвидатор – краток филм Grand Prix за најдобар филм 1983, Белград

2022-01-28T16:00:13+00:00јануари 28th, 2022|Награди|

Производство: Вардар филм – Скопје Жанр: Репортажа Род: Документарен филм Времетраење: 15 минути Година: 1983   Содржина: Работите во врска со ликвидацијата на рудникот [...]

Големата звезда на македонскиот филм, 2017 – ДФРМ (Друштво на филмски работници на Македонија)

2022-01-28T15:55:46+00:00јануари 28th, 2022|Награди|

Продуцентската куќа „Вардар филм“ е добитник на наградата „Големата ѕвезда на македонскиот филм“, награда што ја доделува Друштвото на филмски работници на Македонија. „Вардар [...]

Дае – документарен филм Оберхаузен, Grand Prix 1979

2022-01-28T15:52:53+00:00јануари 28th, 2022|Награди|

Производство: Вардар филм – Скопје Род: Документарен филм Времетраење: 16 минути Година: 1979 Содржина: Еден исечок од животот на Ромите номади, посветен на празнувањето [...]

Црно семе – игран филм Пула, Златна арена, 1971

2022-01-28T15:50:54+00:00јануари 28th, 2022|Награди|

Производство: Вардар филм – Скопје Земја на потекло: Република Македонија Жанр: историски Род: Игран филм Година: 1971   Содржина: За време на Граѓанската војна [...]

Феникс – анимиран филм Сребрена Мечка 1977, Берлин

2022-01-28T15:43:42+00:00јануари 28th, 2022|Награди|

Производство: Вардар филм – Скопје Земја на потекло: Република Македонија Род: Анимиран филм Времетраење: 11 минути Година: 1976   Содржина: Филмот е направен по [...]

Пред дождот – игран филм Златен лав за најдобар филм 1994, Венеција

2022-01-28T15:37:28+00:00јануари 28th, 2022|Награди|

Производство: Полиграм; Аим Продакшн; Ное Продакшн; Вардар филм – Скопје Земја на потекло: Република Македонија, Англија, Франција Жанр: социјален Род: Игран филм Времетраење: 119 [...]

Директорот г-дин Саиди одржа средба со раководството на Турскиот Директорат за Кинематографија, г-дин Јилмаз и г-дин Јавузканат

2022-01-13T18:00:36+00:00јануари 13th, 2022|Активности|

Денеска, директорот на НУФЦ Вардар Филм - Скопје, г-дин Сани Саиди реализираше работна средба со раководството на Генералниот Директорат за Кинематографија на Р. Турција, [...]

Вардар Филм партнер во филмскиот проект “Кома” на Галактика Пиктурес

2022-01-11T14:19:12+00:00јануари 5th, 2022|Активности|

Во просториите на НУФЦ „Вардар филм – Скопјеˮ, на наше огромно задоволство, меѓусебно потпишаа меморандум за соработка НУ Филмски центар „Вардар филм - Скопјеˮ, [...]

Go to Top